Beskrivelse
Urtegaarden Amyrisolje er en 100 % naturlig eterisk olje utvunnet ved skånsom vanndampdestillering av rot og tre fra amyristreet (Amyris balsamifera). Oljen fungerer som en varm, treaktig bunnote i hjemmelagde dufter, der den bidrar til å holde på andre og lettere aromaer.Når oljen brukes i hudpleie, fungerer den som en aktiv ingrediens for tørr, voksen og sensitiv hud. Den bidrar med beroligende egenskaper og pleier huden skånsomt. Amyrisolje er også kjent under navnet vestindisk sandeltreolje og brukes ofte i aromaterapi eller saunagus.Treaktig bunnote i parfymeOljen utgjør en stabil base som forlenger duften i dine hjemmelagde kosmetikkblandinger og parfymer.Pleie til voksen og tørr hudI ansiktskremer og kroppsoljer fungerer oljen som en beroligende komponent som gjør godt for huden.Utvunnet av rot og treOljen destilleres med vanndamp direkte fra amyristreet for å bevare plantens naturlige egenskaper best mulig.Tyktflytende konsistensAmyrisolje er fra naturens side svært tyktflytende. Det er ofte enklest å bruke en liten spatel for å få dråpene ut av flasken.Siden amyrisoljen er ren og konsentrert, er den utelukkende beregnet for utvortes bruk, og den må aldri påføres ufortynnet på huden. I kosmetiske blandinger må doseringen maksimalt være 1 %. Oljen har et naturlig innhold av duftstoffet farnesol og skal alltid oppbevares utilgjengelig for barn.BrukÆterisk olie må aldrig anvendes ufortyndet. Anvend maksimalt 1% æterisk olie totalt. Det svarer til 20 dråber æterisk olie pr. 100 ml produkt olien tilsættes.UFI: X0NS-6162-N262-2CE3Fare: Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Giftig for vandlevende organismer, med langvarige virkninger.





